درباره زیورآلات

چرا زیورآلات نقره را آبکاری می کنند؟

 

اگر اهل استفاده از زیورآلات و بدلیجات هستید پس به خوبی می دانید که بعد از مدتی ممکن از رنگ زیور کم کم عوض شود و مثل روز اول درخشان و چشم نواز نباشد.

حالا چه طلا باشد چه نقره و چه استیل و … ممکن از تغییر رنگ و از بین رفتن درخشش را حس کرده باشید.

در این صورت بهترین راه استفاده از شست و شو یا تمیز کاری یا آبکاری است.در این بخش بحث ما بر روی زیورآلات نقره است پس بحث را با نقره ادامه می دهیم.فلز نقره در گروه فلزات نجیب قرار دارد و در این گروه جزو فلزات واکنش پذیر طبقه بندی می شود، با این حال خوشبختانه در مقایسه با سایر عناصر دارای رتبه واکنش پذیری بالایی نمی باشد و بطور مثال همچون آهن به سرعت اکسید نمیشود.

فلز نقره با گوگرد و هیدروژن سولفید واکنش داده و سبب ایجاد لایه ای کدر و تیره بر روی نقره می شود.

(این تیرگی هیچگونه عیب و نقصی برای نقره ایجاد نمیکند و قابل برگشت است). برای جلوگیری از این فرآیند عموما زیورآلات و ظروف نقره را آبکاری می نمایند تا علاوه بر مقاومت بیشتر در برابر اکسید شدن، شفاف تر و زیبا تر به چشم بیایند.



رنگ طلایی و سفید از قدیم مورد توجه کسانی بوده است که زیاد از زیورآلات استفاده می کردند ولی در سال های اخیر استفاده از رنگ رزگلد نیز رواج گسترده ای پیدا کرده است که باعث تحولی در دنیای زیورآلات نیز شده است و طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است. پس در حالت کلی رنگ های طلایی و سفید و رزگلد رنگ های اصلی برای آبکاری هستند که شدت و غلظت متفاوتی را نیز دارا هستند و ممکن است تناژ های مختلف از رنگ زرد را در آبکاری های مختلف مشاهده کنید. پس بهتر است برای آبکاری از یک کارگاه معتبر و با سابقه کمک

چند نکته درباره آبکاری نقره

• روکش آب طلا به معنی رنگ ثابت بودن نیست و روکش آب طلا بعد از مدتی استفاده (زمان تغییر رنگ بسته به شرایط استفاده متغییر است و ممکن است از یک روز تا چند سال متغییر باشد) تغییر رنگ خواهد داد و از بین خواهد رفت. پس اگر فروشنده ای به شما گفت که روکش آب طلا کاملا رنگ ثابت است باور نکنید.

• روکش آب طلا در زیورالات استیل دوام بیشتری دارند و اگر درجه یک باشد می توان به عنوان رنگ ثابت به آن اعتماد کرد ولی در زیورآلات نقره اینگونه نیست و روکش آب طلای معمولی رنگ ثابت نخواهد بود مگر اینکه یکی از شرایط دو بند بعدی در آن رعایت شود

• اگر یک زیوآلات روکش آب طلا روکشی از پلاستیک نانو نیز داشته باشند رنگ ثابت خواهد بود چرا که این روکش نانو از روکش آب طلا محافظت خواهد کرد و دوام آن بسیار بیشتر خواهد بود ولی توجه داشته باشید که روکش نانو باعث میشود زیورآلات کمی کدرتر باشند و درخشندگی مورد نظر شما را نخواهند داشت. پس زیورآلات نقره با روکش نانو کمی مات هستند و تناژ رنگ مخصوص به خود را خواهند داشت

• اگر بر روی روکش آب طلا لاک مخصوص کشیده شود رنگ ثابت خواهد بود چرا که مثل روکش نانو از لایه پایینتر محافظت خواهد کرد و باعث خواهد شد که رنگ انگشتر یا دستبند یا …. ثابت بماند. زیورآلاتی که بر روی آن ها لاک استفاده شده است از درخشندگی بیشتری نسبت به روکش نانو برخوردار هستند و همانند روکش معمولی درخشان بوده و از دوام بالاتری برخوردار است.

 

آبکاری نقره یکی از نکات مبهم برای بسیاری از افرادی است که قصد خرید زیورآلات نقره مثل دستبند و انگشتر یا سرویس و غیره را دارند چرا که فروشنده از اصطلاحاتی مثل “آبکاری طلا” و” آب طلا” یا “آبکاری رودیوم” یا “روکش رودیوم” و یا مثلا “انگشتر رنگ ثابت” یا “روکش نانو” استفاده می کند و شما احتمالا اطلاعات دقیقی در این باره ندارید وسوالاتی مانند “بهترین نوع آبکاری نقره کدام می تواند باشد؟” در ذهن شما شکل خواهد گرفت. پس در این مقاله از لوکس گلامور با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را در این باره به دست بیاورید. فلز نقره به رنگ سفید متمایل به خاکستری بوده و ظاهری براق و چشم نواز دارد و جزو فلزات گرانبها طبقه بندی میشود. نقره ی خالص اندکی سخت تر از طلا بوده و بعد از طلا دومین فلز از نظر قدرت چکش خواری و مفتول شوندگی می باشد و از این رو فلزی از هر نظر محبوب برای صنعت زیورآلات می باشد. زیورآلات نقره در رنگهای مختلفی همچون نقره ای، طلایی و رزگلد تولید می شوند و این تفاوت رنگ ناشی از تفاوت در نوع آبکاری نقره می باشد. در مقالات قبل توضیحات مفصلی برای آشنایی با نقره ارائه کردیم و در این مقاله از لوکس گلامور قصد داریم تا با انواع آبکاری نقره آشنا شده و آنها را از نظر مقاومت رنگ و زیبایی با یکدیگر مقایسه کنیم.

دوستان عزیز در نظر داشته باشید که در فرایند آبکاری زیورآلات از مواد اولیه و دستگاه های مختلفی استفاده می شود که کیفیت های متفاوتی دارند و می توانند عمل آب کاری را در کیفیت و سطوح مختلفی انجام دهد. ما در این مقاله به مقدار روکش و پشت پرده مواد به کار رفته و کیفیت آنها نخواهیم پرداخت و بیشتر به مواردی که حالتی کاربردی تر برای مشتریان و خریداران زیورآلات دارند خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

مفهوم آبکاری و روکش زیورآلاتی مانند نقره چیست؟

در حالت کلی به عمل پوشش یک سطح با استفاده از موادی خاص در دنیای زیورآلات آبکاری یا روکش گفته می شود. و وقتی از روکش نقره یا آبکاری زیورالات نقره صحبت می کنیم هدف و مقصود لایه و پوششی است که به دلایل مختلفی که در ادامه بیان خواهد شد بر روی زیور کشیده می شود.

چرا زیورآلات نقره را آبکاری می کنند؟

اگر اهل استفاده از زیورآلات و بدلیجات هستید پس به خوبی می دانید که بعد از مدتی ممکن از رنگ زیور کم کم عوض شود و مثل روز اول درخشان و چشم نواز نباشد. حالا چه طلا باشد چه نقره و چه استیل و … ممکن از تغییر رنگ و از بین رفتن درخشش را حس کرده باشید. در این صورت بهترین راه استفاده از شست و شو یا تمیز کاری یا آبکاری است.در این بخش بحث ما بر روی زیورآلات نقره است پس بحث را با نقره ادامه می دهیم.

فلز نقره در گروه فلزات نجیب قرار دارد و در این گروه جزو فلزات واکنش پذیر طبقه بندی می شود، با این حال خوشبختانه در مقایسه با سایر عناصر دارای رتبه واکنش پذیری بالایی نمی باشد و بطور مثال همچون آهن به سرعت اکسید نمیشود. فلز نقره با گوگرد و هیدروژن سولفید واکنش داده و سبب ایجاد لایه ای کدر و تیره بر روی نقره می شود (این تیرگی هیچگونه عیب و نقصی برای نقره ایجاد نمیکند و قابل برگشت است). برای جلوگیری از این فرآیند عموما زیورآلات و ظروف نقره را آبکاری می نمایند تا علاوه بر مقاومت بیشتر در برابر اکسید شدن، شفاف تر و زیبا تر به چشم بیایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.